QSL-Kilpailu 2018 - Kultaa ja kunniaa!

12. 04. 2019

Vuoden 2018 QSL-Kilpailun lopputulokset on julkaistu ja Radioaktiiviset nappasivat ykköspaikan sekä joukkuekilpailussa, että yksilökisassakin Juha Ylösen toimesta! Hyvä me! Huikea suoritus 🤩 Muutenkin sijoituksemme ovat kertakaikkisen loistavat. Kiitokset joukkueeseen osallistuneille: Juha Ylönen, Jan-Mikael Nurmela, Ismo Kauppi, Janne Heinikangas, Yrjö Kainulainen ja Raimo Karjalainen. Katsotaan taas vuoden päästä mikä järjestys silloin on!

Way to go dudes!

Pirate Hunt 2019

06. 04. 2019

Yes! Pirate Hunt Comes Again! Traditional Easter contest will be held 4th time during Easter 2019 (April 19th – April 21st).

We try to keep rules simple:

-log as many PIRATE stations as possible between April 19th 0000 UTC and April 21st 2359 UTC

-all bands are accepted but only stations without license are counted (no relays by legal stations) Stations with many names shall be counted only once.

-ID has to be heard or identification should be otherwise confirmed. QSL or recording is not necessary.

-post your full logs on forum (http://bbs.fmdx.tk/index.php?topic=478.0), FMDX.tk Facebook group or by e-mail staff @ radioaktiiviset.info, during or after the contest (but until May 21st, 2019)

-participating is free for anyone and all participants will receive a diploma later

-results will be published in end of May

Pongaa piraatti pääsiäisenä 2019 is organized by a local radio club Sisä-Suomen Radioaktiiviset (Radioactives of Middle Finland)

Like Our Page in Facebook: https://www.facebook.com/PirateHuntDX/

Everyone is warmly welcome!

Radioactives/Radioaktiiviset

Top 10 DX of the Year

20. 11. 2018

Radiohuutokauppa 6.10.2018

24. 09. 2018


SRHS järjestää radiohuutokaupan lauantaina 6.10.2018 Petäjäveden radio- ja puhelinmuseolla, Heinämäentie 58, 41900 Petäjävesi. Huutokauppa pidetään yhdistyksen syyskokouksen ja esitelmien yhteydessä ja se alkaa em. ohjelmanumeroiden jälkeen n. klo 14.30. Huutokaupattavissa esineissä on Seuran saamia lahjoituksia ja myyntiin jätettyjä yksityishenkilöiden kohteita. Esineisiin on mahdollisuus tutustua paikan päällä ennen huutokauppaa, sekä internetissä.

Kohdeluettelo löytyy täältä.

Suurimmalla osalla kohteista on lähtöhinta, joka löytyy kohdeluettelosta. Kohteiden kunto ja toimivuus on arvioitu niin hyvin kuin se on lyhyen tarkastelun aikana ollut mahdollista. Mikäli laitetta ei ole testattu, siitä on maininta. Koska radioita on kokeiltu pääasiassa päiväsaikaan, esimerkiksi keskiaaltoasemien kuuluvaisuutta ei ole täysin voitu arvioida.

Kohteiden kuvat löytyvät täältä: www.flickr.com/photos/96450396@N06/albums/72157701575292065. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla sitä alkunäkymässä ja kuvia voi sen jälkeen selata nuolinäppäimillä tai sivun reunoissa olevilla nuolilla. Kuvan alla näkyy muiden tietojen ohella kohdenumeron (esim. EKUA3000). Kohdenumerolla löytyy lisätietoja em. kohdeluettelosta.

Kohteista on mahdollisuus jättää myös ennakkotarjouksia. Sitovat tarjoukset on jätettävä sähköpostilla viimeistään torstaina 4.10. klo 24 mennessä os. pet.museo@gmail.com. Kirjoitathan sähköpostin otsikkokenttään kohteen EKUA-koodin. (esim. EKUA3000).

Ennakkotarjousten laskutus: Etänä tehdyt ostokset laskutetaan välittömästi huutokaupan jälkeen. Niiden toimitus hoidetaan vaihtoehtoisesti postitse tai Matkahuollolla loka-marraskuussa ostajan maksaessa rahtikulut.

Jälkitoimitukseen jäävien esineiden osalta vastuu esineen kunnosta siirtyy ostajalle huutokaupan jälkeen.

Nouto myöhemmin: On myös mahdollista jättää esineet myöhemmin noudettavaksi niin, että ne on noudettava viimeistään kevään rompepäivänä 25.5.2019. Tämän päivän jälkeen noutamatta jääneet huudot katsotaan lahjoitetuiksi Suomen Radiohistorialliselle Seuralle.

Körner 19.3 FM-antenni

16. 05. 2018

1. Taustaa

Varmasti moni meistä FM-kuuntelijoista on miettinyt, että miten voisi kuulla lyhyenä alkukesän ES-kelien aikana vielä enemmän ja kauempaa asemia. Minulla on ollut käytössä jo vuosia Triaxin 8-elementtinen Yagi ja vaikka olen siihen ollut hyvinkin tyytyväinen, päätin yrittää hakea parannusta kuuluvuuteen uuden antennin kautta. Kaupallisia antenneja FM-kuuntelijoille on tarjolla aika rajoitetusti, johtuen varmaankin logistisista haasteista (kuinka saada antenni tilaajalle ehjänä) ja asiakaskunnan suppeudesta. Tosin tämän ”projektini” aikana tuli tietooni, että esimerkiksi saksalainen Antennenland myy Körnerin 9-elementtistä antennia netissä. Hinta toimituksineen Suomeenon noin 110€.Tykkään rakennella ja nikkaroida itse kaikkia pieniä juttuja, mutta tunnen rajoitetustielektroniikkaan, radioihin ja antenneihin liittyvää tekniikkaa. Siksi hyvien antennin teko-ohjeiden löytyminen oli edellytys tälle hankkeelle. Kiitos netissä olevien selkeiden rakennusesimerkkien, urakkaan oli lopulta kuitenkin aika helppo lähteä. Samalla toki vapautan itseni täydellisesti vastuusta jos joku haluaa näiden ohjeiden perusteella oman antennin rakentaa ja joku asia menee pieleen.Ensikokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Ero Triaxiin on selkeä, mutta ei sitä mullistavaksi uskalla sanoa. FM-kuuntelua, kuten muussakin dx-kuuntelussa, ratkaisevinta on olla oikeassa paikassa – oikeaan aikaan.

Read More →

Radioaktiivinen Blogi

Tiedotustoimintaamme ja muutakin sekalaista DX-Kuunteluun ja radioharrastamiseen liittyvää.

Olemme myös SoMessa!

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta...

Facebook Instagram