Menivätkö ES-kelit sivu suun?

27. 05. 2017

Ei hätää! Ensi kerralla niin ei pääse käymään. Sisäsuomalaisille sporadisen E-kerroksen seuraajille ja FM-fanaatikoille on perustettu WhatsApp -kelirinki, jossa seurataan kelin etenemistä TV-taajuuksilta (65.75 MHz) aina 108 MHz:iin asti. Ryhmä toimi mukavasti jo viime kesän keleillä ja se on todettu hyödylliseksi - useimmiten näillä leveyksillä ei pääse kiinni Etelä-Suomen upeisiin avauksiin (tosin viimeaikoina asia on ollut hieman toisinpäin..). Kelihälytysten ja kuunteluvinkkien lisäksi muitakin radioaiheisia viestejä saa tätä kautta jakaa. Jäseniä on kymmenkunta, pääpaino Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla, mutta jäseniä on myös muista maakunnista. Jos mielit päästä mukaan, niin lähetä viestiä osoitteella staff@radioaktiiviset.info. DX-kuuntelijoiden ohella radioamatöörit ja muut alan harrastajat ovat lämpimästi tervetulleita.

Thank you for your participation in Pirate Hunt 2017

27. 05. 2017

Dear DXers


Thank you for your participation in Pirate Hunt 2017! We are happy to see, that the interest towards this contest is increasing, this time we have got logs from 8 countries all together. Thanks goes to everyone! E-diplomas will reach you this weekend. Here are the results:

SWL/QTH/CTR/STNS

1. Risto Harjula, Raisio/Paimio/(Twente-SDR), Finland 70
2. Jouni Kilpinen, remote-QTH in FIN, Finland 63
3. Kari Kallio, Twente-SDR/(Bedford-SDR), Finland 47
4. Klaus Fuchs, Idar-Oberstein, Germany 43
5. Jan-Mikael Nurmela, Uurainen, Finland 35
6. David SWL, Sarrable, France 33
7. Janne Heinikangas, Jyväskylä, Finland 27
8. Patrick Robic, Leibnitz, Austria 26
Michel Morisse, Bascons, France 26
10. Alan Pennington, Longton (Lancashire), UK 19
11. Kari Helopaltio, Perttula, Finland 15
12. Lennart Weirell, Västerås, Sweden 9
13. Claudio Tagliabue, Vertemate con Minoprio, Italy 7
14. Hans-Joachim Pellin, Lübz, Germany 6
15. Ismo Kauppi, Lohja, Finland 5
16. Jim Helicaster, Valdosta, Georgia, USA 4
17. Timo Klimoff, Pori, Finland 2

Some comments:
Participation from 8 countries
WREC and Radio Enterhaken were relayed by same station = only 1 point
German relays via Key Channel Radio = only 1 point
Maximum: 102 different stations were logged by all participants between 14 and 16 April 2017!

P.P.P. Pirate Hunt 2018 will be held around Easter 2018. Keep aware!

Piratehunt 2017

10. 04. 2017

Pirate hunt ”Pongaa Piraatti Pääsiäisenä” 2017 will be held during Easter 2017 (celebrated in Finland on April 14th – 16th). We try to keep rules simple:

  • log as many PIRATE station as possible between April 14th 0000 UTC and April 16th 2359 UTC
  • all bands are accepted but only stations without license are counted (no relays by legal stations) Stations with many names shall be counted only once.
  • ID has to be heard or identification should be otherwise confirmed
  • post your full logs on forum (http://bbs.fmdx.tk/index.php?topic=436.0), FMDX.tk Facebook group or by e-mail staff @ radioaktiiviset.info, during or after the contest (but until April 30th, 2017)
  • participating is free for anyone and all participants will receive a diploma later
  • results will be published in May

Pongaa piraatti pääsiäisenä 2017 is organized by a local radio club Sisä-Suomen Radioaktiiviset (Radioactives of Middle Finland)

A warm welcome!

Radioactives/Radioaktiiviset

Hannu Perttulan muistolle

06. 11. 2016


Hannu hoitamassa tarvikepalvelun myyntiä Virtain kesäkokouksessa 2005 (Foto: THÄ)


Pitkäaikainen DX-kuuntelija Hannu HPE Perttula poistui keskuudestamme 63 vuoden iässä. Hannu menehtyi yllättävään sairaskohtaukseen kotonaan Porin Lassilassa 20.9.2016.

Hannun DX-ura alkoi 1970-luvun alussa, ja ensimmäisen QSL-vastauksensa hän sai vuonna 1973 Deutsche Welleltä. Ei kestänyt pitkään, kun hän oli jo mukana Suomen DX-liitossa ja sen hallituksessa. Radiomaailma -lehden luottamustehtäviä hän hoisi palstatoimittajuuksista päätoimittajuuteen. Vielä DX-harrastusta varhaisempi kiinnostuksen kohde olivat linja-autot - niistä erityisesti vanhat kunnon pitkänokkaiset linja-autot.

Parinkymmenen vuoden työ osuuskaupoissa toi satakuntalaisen Hannun Keski-Suomen Viitasaarelle, jossa hän toimi jonkin aikaa osuuskaupan hoitajana Suovanlahdella. Radiot seurasivat tietysti mukana, joten sitä myöten tuli myös Hannun panos keskisuomalaiseen radioharrastamiseen. 1990-luvun lama koetteli kyläkauppoja, ja Hannukin siirtyi sittemmin toisiin tehtäviin palaten takaisin juurilleen Satakuntaan. 1990-luvun puolivälissä hän teki ohjelmia Radiotuplalle, toimi Radiomaailma -lehden toimitussihteerinä ja sittemmin pyöritti vuosia DX-tarvikepalvelun myyntiä ja postitusta kotoaan Lassilasta käsin.

Hannu oli säännöllinen ja pidetty vieras Keski-Suomen paikalliskokoontumisissa. Hän kävi esitelmöimässä kokouksissamme kaksikin kertaa, aiheena brasilialaisten radioasemien kuuntelu. Brasilia ja lattarimaat olivatkin Hannulle erityisen mielenkiintoisia kuuntelukohteita ja monet hänen matkoistaan suuntautuivat Keski- ja Etelä-Amerikan maihin. Hannu oli tuttu näky Keski-Suomessa järjestetyissä radiotapahtumissa, Korpilahden DX-kesäkokouksissa ja Petäjäveden radiorompetorilla.

Muistamme myös monet arvokkaat kelihälytykset, joita Hannun kautta saimme kelirinkiin. Niinpä monesti ehdimme radioiden ääreen juuri parahiksi, kun keli alkoi ylttää näillekin leveyksille. Kokeneena kuuntelijana Hannu opasti maakuntamme nuorisoa harrastuksessa alkuun, tarvittaessa kädestä pitäen. Hannun luokse olivat aina tervetulleita niin nuoret, kuin vanhatkin kuuntelijat.

Hyvää ystävää ja harrastetoveria muistaen,

Sisä-Suomen radioaktiiviset

Ysäri Flashback!

04. 11. 2016

Kaivelin vanhoja valokuvia ja sieltä löytyi allekirjoittaneen kuuntellaitteista kuvia 90-luvulta eli alla DX-kuunteluromppeita mallia: JJH 

Radioaktiivinen Blogi

Tiedotustoimintaamme ja muutakin sekalaista DX-Kuunteluun ja radioharrastamiseen liittyvää.

Olemme myös SoMessa!

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta...

Facebook