JJH ja klassiset radiot

13. 07. 2021

Viime aikoina oma harrastamiseni on muuttanut paljon muotoaan. Hampaat irvessä bandin jyystäminen on muuttunut elämyksien keräämiseen. Siis fiiliskuunteluun ja siihen, että harrastaessa on hauskaa. Vanhat radiolaitteet ovat kiinnostaneet aina, mutta vasta viime aikoina olen kokenut löytäväni henkisen kodin vanhojen radiolaitteiden yhteisöistä. Myön modernin SDR kuuntelun rinnalle kaipaa jotain kouriintuntuvaa ja konkreettista kuin vain hiiren heilutelua ja vesiputoksen viliseviä kuvioita. Tässä onkin oivallinen tilaisuus esitellä omat rakkaat klassiset vastaanottimet, joiden parissa on vietetty lukemattomia tunteja korjaten ja puhdistaen niitä enitseen loistoonsa. 

Tefag Tivoli 59 (1959)


Schaub Lorenz Touring 80 Universal (1967-1968)VEB Stern-Radio Sonneberg Prominent 203 CCIR (1972)


Selena B212 (1975?)Yaesu FRG-7700 Communications Receiver (1981-1984)

Grundig Satellit 1400 Professional (1980-1983)

TA-tilastot päivitetty 12.04.2020

14. 04. 2020

Ohessa linkit 12.4.2020 päivitettyihin Suomessa kuulluksi lokattujen asemien AM-tilastoihin (etelän jenkit sekä koko maan LA-asemat). 

NA-Etelä 2020

LA 2017-2020

Listat on päivittänyt PUDXK-aktiivi JVA. Hän kirjoittaa blogissaan:

Listoissa on varmaan virheitä. En tee näitä käsin vaan ns. tekoäly etsii yli 11 000 rivin tietokannasta OLLiin kirjoitetun aseman "oikeaa" nimeä, muuntaa sen samaan kirjoitusmuotoon, jonka jälkeen saman nimiset asemat niputetaan eli lasketaan yhteen. Aseman nimen kun voi kirjoittaa niin monella tavalla....

Radioaktiiviset kiittää PUDXK:n jatkamasta tilastointityöstä!

Mediamonitorin FM-kuunteluloki on avattu!

11. 04. 2020

Mediamonitorin uusi FM-kuunteluloki on avattu pääsiäisviikon aikana. Se on tarkoitettu ns. pikkuhavainnoille, kuten Suomi-tropolle, uusien asemien havaitsemiselle tai teknisiin havaintoihin, mutta sinne voi kirjata myös isompia lokauksia, jos kokee sellaisen tarpeelliseksi. Tavoitteena EI ole kilpailla esim. OLLin tai muiden vastaavien havaintolokien kanssa, vaan olla täydentävä ja radioharrastusta jopa edistävä vaihtoehto matalalla kynnyksellä.

Radioaktiiviset suosittelee isosti!

Paikallistapaaminen 9.11.2019

01. 11. 2019

Ilolla ilmoitamme seuraavan paikallistapaamisemme päivämäärän! Olemme siis yhdistäneet voimamme Viestilaitemuseon Tukiyhdistyksen kanssa ja saaneet uudeksi tapaamispaikaksi radioalan todellisen monitoimikeskuksen lähes toiminta-alueemme keskipisteestä, Petäjävedeltä! Kutsumme kaikki radioharrastajat sankoin joukoin Petäjäveden Radio- ja Puhelinmuseolle (Heinämäentie 58, 41900 Petäjävesi) launtaina 9.11. museotalkoiden ja leppoisan yhdessäolon merkeissä. Perinteisesti nämä talkoopäivät on aloiteltu yleensä puoli kymmenen maissa ja radioaiheista ohjelmaa on riittänyt neljän kieppeille, mutta myöhemminkin voi saapua ja aiemmin poistua omien menojen mukaan. Talkooväelle talo tarjoaa palastakin, jotta jaksaa painaa.

Heinämäessä pääsee talkoopuuhastelun ohessa tutustumaan museon mittaviin kokoelmiin (nelisentuhatta esinettä), täydentämään omia varaosatarpeitaan ja tekemään edullisia löytöjä myyntivaraston kautta kulkiessa. Monitoimikeskuksessa toimii museon ja myyntipuolen ohella radioamatööriasema OG6M (myös DX-kuuntelukäytössä).
Tapaamisia pyritään pitämään jatkossakin lauantaisin.


Syys- ja talvikauden talkoo-ohjelmassa on mm. seuraavaa:

Rullaverhojen asentaminen L-rakennukseen (SRHS:n myyntivarastoon, kuvassa , esineistön suojaamiseksi petolliselta päivänvalolta)

L-rakennuksen 5-huoneeseen myyntihyllyjen rakentaminen (L-rakennuksen inventointi on edennyt kohtuullisen hyvin ja tavaraa voi alkaa pian hyllyttämäänkin)

Esineiden kuvaamista ja luettelointia

Tilaustavaran etsimistä ja lajittelua ym ym

Sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa! Tervetuloa!!


Tapaamisista tiedotetaan myös Radioaktiivisten vilkkaan WhatsApp-ryhmän kautta. Ryhmä ja toimintamme on avointa kaikille radioharrastemielisille kerhoon ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta, vaikka toimintamme painotus onkin Sisä-Suomessa. Toimintaan mukaan pääsemiseksi riittää paikalle ilmaantuminen. Mikäli haluat WhatsApp-rinkiin mukaan tai sinulla on muita kysymyksiä, voit lähestyä allekirjoittanutta osoitteella "nimimerkki"@sdxl.fi.
73 JMN

Paikallistoimintaa Sisä-Suomessa 23.10.2019

21. 10. 2019

Tervehdys, aivan liian pitkä tauko paikallistapaamisissa on katkeamassa tulevana keskiviikkona!

Olemme yhdistäneet voimamme ja saaneet uudeksi tapaamispaikaksi radioalan todellisen monitoimikeskuksen lähes toiminta-alueemme keskipisteestä, Petäjävedeltä! Kutsumme siis radioharrastajat sankoin joukoin Petäjäveden Radio- ja Puhelinmuseolle (Heinämäentie 58, 41900 Petäjävesi) keskiviikkona 23.10. museotalkoiden ja leppoisan yhdessäolon merkeissä. Perinteisesti nämä talkoopäivät on aloiteltu yleensä puoli kymmenen maissa ja radioaiheista ohjelmaa on riittänyt neljän kieppeille, mutta myöhemminkin voi saapua ja aiemmin poistua omien menojen mukaan. Talkooväelle talo tarjoaa palastakin, jotta jaksaa painaa.


Heinämäessä pääsee talkoopuuhastelun ohessa tutustumaan museon mittaviin kokoelmiin (nelisentuhatta esinettä), täydentämään omia varaosatarpeitaan ja tekemään edullisia löytöjä myyntivaraston kautta kulkiessa. Monitoimikeskuksessa toimii museon ja myyntipuolen ohella radioamatööriasema OG6M (myös DX-kuuntelukäytössä).

Tapaamisia pyritään pitämään jatkossa lauantaisin, mutta tällä kertaa päällekkäisyyksien vuoksi teemme poikkeuksen keskiviikkoon.

Syys- ja talvikauden talkoo-ohjelmassa on mm. seuraavaa:
Rullaverhojen asentaminen L-rakennukseen (SRHS:n myyntivarastoon, esineistön suojaamiseksi petolliselta päivänvalolta)
ASA-näyttelyn uudistaminen (uusia näytteille laitettavia koneita on kertynyt ja olemassa olevaa on tarpeen tiivistää, voi olla tarpeen rakentaa tasoja ASA-nurkkaukseen)
L-rakennuksen 2 ja 5-huoneeseen myyntihyllyjen rakentaminen (L-rakennuksen inventointi on edennyt kohtuullisen hyvin ja tavaraa voi alkaa pian hyllyttämäänkin)
Esineiden kuvaamista ja luettelointia Navetalla tai museon tiloissa sään mukaan
Tilaustavaran etsimistä ja lajittelua ym ym
Sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa! Tervetuloa!!

Tapaamisista tiedotetaan myös Radioaktiivisten vilkkaan WhatsApp-ryhmän kautta. Ryhmä ja toimintamme on avointa kaikille radioharrastemielisille kerhoon ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta, vaikka toimintamme painotus onkin Sisä-Suomessa. Toimintaan mukaan pääsemiseksi riittää paikalle ilmaantuminen. Mikäli haluat WhatsApp-rinkiin mukaan tai sinulla on muita kysymyksiä, voit lähestyä allekirjoittanutta osoitteella "nimimerkki"@sdxl.fi. 
73 JMN

Radioaktiivinen Blogi

Tiedotustoimintaamme ja muutakin sekalaista DX-Kuunteluun ja radioharrastamiseen liittyvää.

Olemme myös SoMessa!

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta...

Facebook Instagram