TA-tilastot päivitetty 12.04.2020

14. 04. 2020

Ohessa linkit 12.4.2020 päivitettyihin Suomessa kuulluksi lokattujen asemien AM-tilastoihin (etelän jenkit sekä koko maan LA-asemat). 

NA-Etelä 2020

LA 2017-2020

Listat on päivittänyt PUDXK-aktiivi JVA. Hän kirjoittaa blogissaan:

Listoissa on varmaan virheitä. En tee näitä käsin vaan ns. tekoäly etsii yli 11 000 rivin tietokannasta OLLiin kirjoitetun aseman "oikeaa" nimeä, muuntaa sen samaan kirjoitusmuotoon, jonka jälkeen saman nimiset asemat niputetaan eli lasketaan yhteen. Aseman nimen kun voi kirjoittaa niin monella tavalla....

Radioaktiiviset kiittää PUDXK:n jatkamasta tilastointityöstä!

Mediamonitorin FM-kuunteluloki on avattu!

11. 04. 2020

Mediamonitorin uusi FM-kuunteluloki on avattu pääsiäisviikon aikana. Se on tarkoitettu ns. pikkuhavainnoille, kuten Suomi-tropolle, uusien asemien havaitsemiselle tai teknisiin havaintoihin, mutta sinne voi kirjata myös isompia lokauksia, jos kokee sellaisen tarpeelliseksi. Tavoitteena EI ole kilpailla esim. OLLin tai muiden vastaavien havaintolokien kanssa, vaan olla täydentävä ja radioharrastusta jopa edistävä vaihtoehto matalalla kynnyksellä.

Radioaktiiviset suosittelee isosti!

Paikallistapaaminen 9.11.2019

01. 11. 2019

Ilolla ilmoitamme seuraavan paikallistapaamisemme päivämäärän! Olemme siis yhdistäneet voimamme Viestilaitemuseon Tukiyhdistyksen kanssa ja saaneet uudeksi tapaamispaikaksi radioalan todellisen monitoimikeskuksen lähes toiminta-alueemme keskipisteestä, Petäjävedeltä! Kutsumme kaikki radioharrastajat sankoin joukoin Petäjäveden Radio- ja Puhelinmuseolle (Heinämäentie 58, 41900 Petäjävesi) launtaina 9.11. museotalkoiden ja leppoisan yhdessäolon merkeissä. Perinteisesti nämä talkoopäivät on aloiteltu yleensä puoli kymmenen maissa ja radioaiheista ohjelmaa on riittänyt neljän kieppeille, mutta myöhemminkin voi saapua ja aiemmin poistua omien menojen mukaan. Talkooväelle talo tarjoaa palastakin, jotta jaksaa painaa.

Heinämäessä pääsee talkoopuuhastelun ohessa tutustumaan museon mittaviin kokoelmiin (nelisentuhatta esinettä), täydentämään omia varaosatarpeitaan ja tekemään edullisia löytöjä myyntivaraston kautta kulkiessa. Monitoimikeskuksessa toimii museon ja myyntipuolen ohella radioamatööriasema OG6M (myös DX-kuuntelukäytössä).
Tapaamisia pyritään pitämään jatkossakin lauantaisin.


Syys- ja talvikauden talkoo-ohjelmassa on mm. seuraavaa:

Rullaverhojen asentaminen L-rakennukseen (SRHS:n myyntivarastoon, kuvassa , esineistön suojaamiseksi petolliselta päivänvalolta)

L-rakennuksen 5-huoneeseen myyntihyllyjen rakentaminen (L-rakennuksen inventointi on edennyt kohtuullisen hyvin ja tavaraa voi alkaa pian hyllyttämäänkin)

Esineiden kuvaamista ja luettelointia

Tilaustavaran etsimistä ja lajittelua ym ym

Sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa! Tervetuloa!!


Tapaamisista tiedotetaan myös Radioaktiivisten vilkkaan WhatsApp-ryhmän kautta. Ryhmä ja toimintamme on avointa kaikille radioharrastemielisille kerhoon ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta, vaikka toimintamme painotus onkin Sisä-Suomessa. Toimintaan mukaan pääsemiseksi riittää paikalle ilmaantuminen. Mikäli haluat WhatsApp-rinkiin mukaan tai sinulla on muita kysymyksiä, voit lähestyä allekirjoittanutta osoitteella "nimimerkki"@sdxl.fi.
73 JMN

Paikallistoimintaa Sisä-Suomessa 23.10.2019

21. 10. 2019

Tervehdys, aivan liian pitkä tauko paikallistapaamisissa on katkeamassa tulevana keskiviikkona!

Olemme yhdistäneet voimamme ja saaneet uudeksi tapaamispaikaksi radioalan todellisen monitoimikeskuksen lähes toiminta-alueemme keskipisteestä, Petäjävedeltä! Kutsumme siis radioharrastajat sankoin joukoin Petäjäveden Radio- ja Puhelinmuseolle (Heinämäentie 58, 41900 Petäjävesi) keskiviikkona 23.10. museotalkoiden ja leppoisan yhdessäolon merkeissä. Perinteisesti nämä talkoopäivät on aloiteltu yleensä puoli kymmenen maissa ja radioaiheista ohjelmaa on riittänyt neljän kieppeille, mutta myöhemminkin voi saapua ja aiemmin poistua omien menojen mukaan. Talkooväelle talo tarjoaa palastakin, jotta jaksaa painaa.


Heinämäessä pääsee talkoopuuhastelun ohessa tutustumaan museon mittaviin kokoelmiin (nelisentuhatta esinettä), täydentämään omia varaosatarpeitaan ja tekemään edullisia löytöjä myyntivaraston kautta kulkiessa. Monitoimikeskuksessa toimii museon ja myyntipuolen ohella radioamatööriasema OG6M (myös DX-kuuntelukäytössä).

Tapaamisia pyritään pitämään jatkossa lauantaisin, mutta tällä kertaa päällekkäisyyksien vuoksi teemme poikkeuksen keskiviikkoon.

Syys- ja talvikauden talkoo-ohjelmassa on mm. seuraavaa:
Rullaverhojen asentaminen L-rakennukseen (SRHS:n myyntivarastoon, esineistön suojaamiseksi petolliselta päivänvalolta)
ASA-näyttelyn uudistaminen (uusia näytteille laitettavia koneita on kertynyt ja olemassa olevaa on tarpeen tiivistää, voi olla tarpeen rakentaa tasoja ASA-nurkkaukseen)
L-rakennuksen 2 ja 5-huoneeseen myyntihyllyjen rakentaminen (L-rakennuksen inventointi on edennyt kohtuullisen hyvin ja tavaraa voi alkaa pian hyllyttämäänkin)
Esineiden kuvaamista ja luettelointia Navetalla tai museon tiloissa sään mukaan
Tilaustavaran etsimistä ja lajittelua ym ym
Sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa! Tervetuloa!!

Tapaamisista tiedotetaan myös Radioaktiivisten vilkkaan WhatsApp-ryhmän kautta. Ryhmä ja toimintamme on avointa kaikille radioharrastemielisille kerhoon ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta, vaikka toimintamme painotus onkin Sisä-Suomessa. Toimintaan mukaan pääsemiseksi riittää paikalle ilmaantuminen. Mikäli haluat WhatsApp-rinkiin mukaan tai sinulla on muita kysymyksiä, voit lähestyä allekirjoittanutta osoitteella "nimimerkki"@sdxl.fi. 
73 JMN

Pirate Hunt 2019 results and annoucement

25. 08. 2019

The organizers of the Pirate Hunt competition has decided this year to publish the results of the competition without the rankings. It has been alleged that listeners with SDR receivers are in a better position than listeners with normal receivers, so in order to avoid unnecessary displeasure, we decided to solve the problem this way. Many thanks to all participants.

When we first decided to run the competition, our idea was to have a nice Easter activity without strict rules. Just relaxing and having fun. Over the years, perhaps the right criticisms have been made of competition: our choices were to either renew the competition or put the competition to a break. Since both of the organizers do not organize competitions for the day job and we noticed that our original idea is disappearing into the requirements jungle. So far we have decided to put the competition on hold.

We warmly thank all the competitors who have participated over the years, as well as those who thankfully published our competition announcements on their website. Thanks and FFFR!

Pirate Hunt is not organized in the 2020

Farewell…


Pirate Hunt 2019 results:

Ten competitors from four different countries took part in the competition. The names are in random order:

Ismo Kauppi, Lohja, Finland. UK DXer Paul, Swindon, England. Rick Random, Raisio, Finland. Janne Heinikangas, Jyväskylä, Finland. Staffan Crona, Sweden. Lennart Weirell, Västerås, Sweden. Kari Helopaltio, Nurmijärvi, Finland. Jouni Kilpinen, Helsinki, Finland. Patrick Robic, Leibnitz, Austria. Kari Kallio, Lahti, Finland.

Thanks to the participants and everyone will receive a diploma for participating.

Radioaktiivinen Blogi

Tiedotustoimintaamme ja muutakin sekalaista DX-Kuunteluun ja radioharrastamiseen liittyvää.

Olemme myös SoMessa!

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta...

Facebook Instagram