Hannu Perttulan muistolle

06. 11. 2016


Hannu hoitamassa tarvikepalvelun myyntiä Virtain kesäkokouksessa 2005 (Foto: THÄ)


Pitkäaikainen DX-kuuntelija Hannu HPE Perttula poistui keskuudestamme 63 vuoden iässä. Hannu menehtyi yllättävään sairaskohtaukseen kotonaan Porin Lassilassa 20.9.2016.

Hannun DX-ura alkoi 1970-luvun alussa, ja ensimmäisen QSL-vastauksensa hän sai vuonna 1973 Deutsche Welleltä. Ei kestänyt pitkään, kun hän oli jo mukana Suomen DX-liitossa ja sen hallituksessa. Radiomaailma -lehden luottamustehtäviä hän hoisi palstatoimittajuuksista päätoimittajuuteen. Vielä DX-harrastusta varhaisempi kiinnostuksen kohde olivat linja-autot - niistä erityisesti vanhat kunnon pitkänokkaiset linja-autot.

Parinkymmenen vuoden työ osuuskaupoissa toi satakuntalaisen Hannun Keski-Suomen Viitasaarelle, jossa hän toimi jonkin aikaa osuuskaupan hoitajana Suovanlahdella. Radiot seurasivat tietysti mukana, joten sitä myöten tuli myös Hannun panos keskisuomalaiseen radioharrastamiseen. 1990-luvun lama koetteli kyläkauppoja, ja Hannukin siirtyi sittemmin toisiin tehtäviin palaten takaisin juurilleen Satakuntaan. 1990-luvun puolivälissä hän teki ohjelmia Radiotuplalle, toimi Radiomaailma -lehden toimitussihteerinä ja sittemmin pyöritti vuosia DX-tarvikepalvelun myyntiä ja postitusta kotoaan Lassilasta käsin.

Hannu oli säännöllinen ja pidetty vieras Keski-Suomen paikalliskokoontumisissa. Hän kävi esitelmöimässä kokouksissamme kaksikin kertaa, aiheena brasilialaisten radioasemien kuuntelu. Brasilia ja lattarimaat olivatkin Hannulle erityisen mielenkiintoisia kuuntelukohteita ja monet hänen matkoistaan suuntautuivat Keski- ja Etelä-Amerikan maihin. Hannu oli tuttu näky Keski-Suomessa järjestetyissä radiotapahtumissa, Korpilahden DX-kesäkokouksissa ja Petäjäveden radiorompetorilla.

Muistamme myös monet arvokkaat kelihälytykset, joita Hannun kautta saimme kelirinkiin. Niinpä monesti ehdimme radioiden ääreen juuri parahiksi, kun keli alkoi ylttää näillekin leveyksille. Kokeneena kuuntelijana Hannu opasti maakuntamme nuorisoa harrastuksessa alkuun, tarvittaessa kädestä pitäen. Hannun luokse olivat aina tervetulleita niin nuoret, kuin vanhatkin kuuntelijat.

Hyvää ystävää ja harrastetoveria muistaen,

Sisä-Suomen radioaktiiviset

0 Kommenttia

Add a Comment

Radioaktiivinen Blogi

Tiedotustoimintaamme ja muutakin sekalaista DX-Kuunteluun ja radioharrastamiseen liittyvää.

Olemme myös SoMessa!

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta...

Facebook